200x300-telenor-turkiska1.gif

  Skicka_utomlands_tr_200x300.gif

 

www.radiohej.com

VÄDER

Stockholm °C
Göteborg °C
Malmö °C
  20.08.2019 Wetter Ostsee

STRF Fördömer PKK Terroristernas Attack!

956922Terror  r

STRF Fördömer PKK Terroristernas Attack!

Svensk-Turkiska Riksförbundet fördömer starkt den senaste terroristattacken i Çukurca, Hakkari nära Irakiska gränsen, vilket innebar att 24 turkiska soldater blev berövade deras liv och 18 skadades. Den senaste attacken av Kurdistans Arbetar Parti (PKK) var en av de blodigaste gentemot den turkiska militären och kom 5 dagar efter president Abdullah Gul’s besök av soldaterna nära denna region. Attacken har utlöst en kraftfull nationella och internationella fördömanden av PKK’s terror aktioner. USA’s president Barack Obama fördömde incidenten genom att beskriva den som en ”mycket upprörande terrorist attack”. Även NATO’s General Sekreterare Rasmussen fördömer attacken med hårda ordalag på NATO’s webbsida.

En dag före attacken hade PKK lagt ut en bomb vid en väggrind i Bitlis som detonerade med 5 poliser och 4 civila fick sätta livet till. En av dessa var en två årig liten flicka.

PKK är en klassad som en terroristorganisation både i USA, EU och Turkiet. Tyvärr har svensk media och politiker gång på gång förbisett detta och kallat denna terroristorganisation för gerilla och frihetskämpar. Detta är naturligtvis oacceptabelt och de ansvariga bör kalla PKK vid dess rätta namn och inget annat. PKK är ansvariga för över 30 000 människors liv i denna region och fortsätter sin terror för att tysta kritiker och opposition. Många av PKK’s offer är kurder i denna region. Majoriteten kurder i denna region stödjer inte detta våld och terror.

STRF fördömer detta våld och kräver att svenska politiker, myndigheter, media och organisationer tar sitt ansvar mot PKK’s terroraktioner.

 

Vänliga hälsningar,

Styrelsen för Svensk-Turkiska Riksförbundet

Dela med andra

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn
e-max.it: your social media marketing partner

Lägg till kommentar


Säkerhetskod
Uppdatera

Senaste Aktivitet

İsveç kurumlarında, Türk Sivil Toplum Örgütleri'ne karşı yürütülen karalama kampanyasına cevabımızdır. STRF,Mahkeme Kararlarını uygulamamakta ısrar eden...

Aktuella evenemang

Moğollar konseri ve Eğlence 21/12 Södra Teatern!!! Anadolu Rock...
KÜCÜK BIR ÖYKÜ BU/EN LITEN BERÄTTELSE Datum : Måndag 22 december kl 19 ...
  Nilgün Belgün’ün hayat hikayesinden ve anılarından yola çıkarak...

Hallakonsument_tr_rattigheter_200x300.gif

ANVÄNDARE